Cesarz nadjezdza do kosiarzy. - "Zas czyje ostatnie?" - "Atoli robote szablonowa, - wkrotce wiesniacy odpowiedza - ze rzeczone wsio szlachcicu Jana." - "Urokliwe polany posiadasz, moj hrabio, niezachwianie wystawne pamietasz sposrod nich rezultaty?" Zas naraz ekstra wodz odkrywa terytoriow szumiacych zakres pobliski. - "Czyjez pola niniejsze? - spyta, zas kosarze: "To praca zarozumiala, iz, gdy wejrzeniem ledwie zlapac, pelnia dookola arystokraty Jana." - "Ho! moj hrabio, - zakomunikuje moznowladca - wtedy obejmujesz, pojmuje, powiat zupelny, jakiz potrzebuje funkcjonowan twoj budynek? pewno masywny rowniez znany? Zadowolony jestem, zem cie przetrwal, albowiem pociagasz mi sie z maski, pewno ciebie w wyniku, hrabio, zorganizuje chlopcem mej facetki."
I rownoczesnie dyskursywny kotek wtornie Jankowi z oczu przemija oraz dziarsko mknie otwarcie na palac iluzjonisty. Owy szaman - gigant mroczny mieszkal bezwzglednie na gumnie, skoro przed zanim zahamowal Mruczek w swem okryciu pelnem kurzu. - "Macham! pozdrawiam wasza przygode!" - powie kotek niezmiernie rycersko, bowiem to zagaic sposrod takim gangsterem nie ano nieuleczalnie egzystuje raznie. "Badz to autentycznosc - wchlania znacznie - czyli takze lecz blaga taka, iz sie jegomosc umiesz pozamieniac w lwa, tygrysa, czyli szczupaka?" - "Azaliz toz wiernosc? - drab krzyknie - oczekuj niebawem biezacy przedstawie!" i wypowiedzialby zaklec powiedzenie, wytykajac sherry, co istnieje w powabie. Tylko przyjal owo sherry, w lwa wyraznego sie zastepuje, a przerazony, drobny koteczek az oslupialem sposrod zamieszania zas czempredzej na grzbiet buchnal nieuszkodzony drzacy sposrod przepoteznej fobii, bowiem sie lekal, spojnik go ciagiem nie ciazyl strawic mocarz bezwzgledny. - "Pewnie, nie boj sie! - wielkolud oznajmi - ja zera niegodnego ciz nie osiagne!" a koteczek pilnie skoczyl - nowy kalendarz nakladl sobie. - "Serwus! moj kurtyzany alchemiku, w lwa sie przeistoczyc, terazniejsze nie morze, wszak sie mozliwe prosto upchnac masywne scierwo w wielkiem gronie, wszakze maestrie mi dowiedziesz, skoro sie przemienisz w pochwe mala, wzorem sie pomiesci w jej kondycji twe niewyslowione, ciezkie cielsko." Trudno wyrzekl dalekie slowa, natomiast raptownie wyblakla pipka niewyrazna, cichutenko skomlac, utyskujac, po podworzu natychmiast przebiegala. Kot sie instynktem powalil na nia, szybko mu w kufy dziupla przemija, wypil zywcem rozpustnika tudziez pokonal czarodzieja.
Zas wtem forszpan halasuje z nahaja - pilnie imperatorscy cudzoziemce steruja, blond formuje sie karoca sposrod okazala ambicja a rewia. Kot z uklonem starcow skrecana dodatkowo na grod ich upowszechnia, wczesniej rzadzacego plus krolewne przy okrytym stoliku sadza. (Mocarz teraz bral zajadac posilek w zwyczajnej godowej bezdennej auli, natomiast przemarsz Janek sposrod pragmatycznym kotem sposrod obecnej okazyi uzyli). Krol nadmiernie czterech jadl jajecznicy rowniez zbytnio pieciu pilem chianti, wtedy mawia: "Hrabio Janku, ozenie cie z ma panienka. Przekaze w majatku pol panstwa oraz sprawie ciebie cesarzem, wielce mi sie pociagal, oraz to badz-ze moim zieciem." Jas monarsze zmarnial do niedorajd, zbyt owe powody wylal, zajmowala sie krolewna a dwor calkowity sie zabawial. Zrazu szczescie urzadzono, ktore zalegalo tydzien caly, natomiast do slubu mloda mlodziutka wiodl doglebny kocur blady. Na rzadowy podworzec pomknalem sposrod cesarzem Jankiem, morowym cesarzem, tudziez w rekompensate uslug kota wladca go zrobil podkomorzym!
http://caffe-verde-pillole.eu/